Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Η γυναίκα μετά την έκτρωση

Εκεί που συμφωνούν όλοι οι γιατροί και ψυχολόγοι, άσχετα αν είναι υπέρ ή κατά των εκτρώσεων, είναι στις πολύ άσχημες επιπτώσεις που έχει η έκτρωση πάνω στην υγεία της γυναίκας, σωματική και ψυχική. Σωματικά, αυξάνονται οι πιθανότητες μελλοντικής στειρότητας και αποβολής σε μελλοντική εγκυμοσύνη. Ψυχολογικά, η γυναίκα κατέχεται από έντονα συναισθήματα ενοχής, πένθους, κατάθλιψης, που προσπαθεί να τα απωθήσει και έτσι δημιουργεί υποσυνείδητα ψυχικά τραύματα που μπορεί να τη συνοδεύουν σ’ όλη της τη ζωή. Οι δυνάμεις της ζωής και της μητρότητας, που ο Θεός έχει βάλει μέσα στην ψυχή της γυναίκας, και οι οποίες ενεργοποιούνται ιδιαίτερα όταν είναι έγκυος, δολοφονούνται στην κυριολεξία, όταν γίνεται έκτρωση. Ετσι η γυναίκα, χωρίς να το συνειδητοποιεί, υφίσταται πολλές οδυνηρές ψυχολογικές συνέπειες. Γι’ αυτό, ενώ όπως είπαμε συνυπεύθυνος είναι και ο άνδρας-πατέρας και άλλοι, η γυναίκα είναι αυτή που πραγματικά υποφέρει και υφίσταται όλες τις ψυχοσωματικές συνέπειες.

Εάν πιστεύουμε στον Λόγο του Θεού, πρέπει να έχουμε υπόψη μας και κάτι άλλο πολύ σημαντικό σχετικά με τις συνέπειες, πέρα απ’ αυτά που λέει η επιστήμη. Οπως φαίνεται από πολλά περιστατικά στη Βίβλο μία αρχή αντισταθμίσματος και στον φυσικό και στον πνευματικό κόσμο: το αίμα του φόνου εξισορροπείται με το αίμα του φονέως. Πως γίνεται αυτό στην περίπτωση της έκτρωσης; Ίσως με το πεθάνει κάποιο άλλο παιδί στην οικογένεια, ίσως με την αποβολή ενός μελλοντικού εμβρύου. Οι αποβολές που συχνά συμβαίνουν, εκτός από φυσικούς λόγους μπορεί να έχουν και πνευματικούς, δηλ. μπορεί να είναι συνέπειες της αμαρτίας κάποιας προηγούμενης έκτρωσης. Η κατάρα — η κακή συνέπεια της αμαρτίας — του αθώου χυμένου αίματος, ακολουθεί τη ζωή αυτών που είναι υπεύθυνοι για εκτρώσεις. Μέσα στην Αγία Γραφή βλέπουμε πολλά περιστατικά που η κατάρα για το άδικα χυμένο αίμα ξέσπασε, πολλές φορές πολύ καιρό μετά, και είχε σαν αποτέλεσμα να πληρωθεί ένας φόρος αίματος για να εξισορροπηθεί το κακό που είχε γίνει. Γι’ αυτό πρέπει πάντα να προειδοποιούμε, όσο σκληρό και αν ακούγεται, για το ενδεχόμενο μελλοντικών θανάτων σαν συνέπεια των εκτρώσεων.

Και η μόνη λύση για να αποφευχθούν μελλοντικές συνέπειες, αν έχει ήδη γίνει η έκτρωση, είναι η μετάνοια, η αποκήρυξη της αμαρτίας, και η πίστη στο αίμα του Ιησού Χριστού, ο οποίος έχει πάρει και τις αμαρτίες και τις συνέπειες των αμαρτιών μας πάνω στον σταυρό του Γολγοθά.

http://www.jesusportal.org/magazine/article2e.htm

1 σχόλιο:

  1. Καλό θα ήταν η γυναίκα να ζητήσει βοήθεια από κάποιο Οργανισμό και να το αποφύγει. Αν γεννήσει το παιδί τότε δεν θα το μετανοιώσει σίγουρα ποτέ γιατί ο θεός είναι κοντά στον αμαρτωλό, πόσο μάλλον σε μια γυναίκα ή κορίτσι το οποίο διαλέγει το θέλημα Του :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαβάστε επίσης

Αρχάγγελος Μιχαήλ

Αρχάγγελος Μιχαήλ