Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Γαλήνη αντί αυτοκτονίας

Στη σημερινή μας εποχή, την γρήγορη και την θολή, αρκετοί από εμάς, λίγο ή πολύ, έχουμε σκεφτεί μέσα στην απελπισία, την αυτοκτονία. Σκεφτήκαμε όμως χωρίς τον Ξενοδόχο... Η Παντοδυναμία, η Μακροθυμία και η άπειρη Αγάπη του Κυρίου, δεν έχουμε ιδέα από που μπορεί να μας τραβήξει και που μπορεί να μας πάει. Αφήστε την ζωή σας στα χέρια Του και θα το δείτε.

Γέροντας Αμβρόσιος:
...Μια γυναίκα είχε φτάσει στην έσχατη απελπισία. Δεν έβρισκε λύση (ή έτσι νόμιζε) στο σοβαρό πρόβλημα που τη βασάνιζε, κι έτσι αποφάσισε να βάλει τέρμα στη ζωή της. Ήταν 11 το βράδυ. Ανέβηκε στο μπαλκόνι του 3ου ορόφου του σπιτιού της, αποφασισμένη να πέσει στο κενό. Τότε άκουσε να χτυπά επίμονα το τηλέφωνο από το δωμάτιο.

Με μεγάλη δυσκολία μπήκε και το σήκωσε. Ήταν ο Γέροντας και τον άκουσε να της λέει με γλυκιά φωνή, αμέσως μόλις έβαλε το ακουστικό στο αυτί της:

-Κλείσε την μπαλκονόπορτα και πέσε στο κρεβάτι. Κοιμήσου. Εγώ θα προσευχηθώ για σένα απόψε. Το πρωί, όταν ξυπνήσεις, πάρε με τηλέφωνο.

Η γυναίκα έκανε υπακοή. Έπεσε και κοιμήθηκε αμέσως. Ήταν σαν να είχε πάρει υπνωτικά χάπια. Το πρωί όταν ξύπνησε, αισθανόταν πως είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου και αναρωτιόταν
πως συνέβη αυτό, αφού τίποτε απ' το πρόβλημά της δεν είχε αλλάξει. Σχημάτισε τον αριθμό τηλεφώνου του Γέροντα. Εκείνος σήκωσε αμέσως το ακουστικό απ' την άλλη άκρη και της είπε, πρίν καν ακούσει
και μάθει ποιος είναι:

-Είσαι καλά, παιδί μου, το βλέπω. Προσευχήθηκα στον Θεό και η προσευχή μου εισακούστηκε.

Και άρχισε να την παρηγορεί και να της εύχεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Αρχάγγελος Μιχαήλ

Αρχάγγελος Μιχαήλ