Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Ανιδιοτελή αγάπη

Τα τελευταία 4 χρόνια, έχω κατοικίδια ζώα. Πριν μάλιστα πάρουμε το πρώτο μας σκυλάκι, η κτηνίατρος μας είπε "...όποιος δεν έχει σκυλάκι, δεν ξέρει τι θα πει ζωή..." και εγώ δεν κατάλαβα τότε τίποτα.
Η λέξη ζώο έχει μέσα της την λέξη ζω. Είναι τα πλάσματα της ζωής. Ποιας ζωής; Αυτή που έφτιαξε ο Δημιουργός. Όσοι έχουν κατοικίδια θα γνωρίζουν περίπου τι εστί αληθινή αγάπη. Όσοι δεν έχουν ή δεν έχουν καθόλου επαφή με τα ζώα τότε δεν γνωρίζουν τι θα πει ζωή.

Η υπομονή, η ανιδιοτελή αγάπη, το βλέμμα στα μάτια, η πίστη, είναι από τα ελάχιστα τα οποία έχουν και προσφέρουν τα ζώα. Στη περιοχή Lanseria στη Νότια Αφρική, ο φύλακας που βλέπουμε στις εικόνες, έχει πλησιάσει πολύ την καρδιά και την αγάπη των αγριμιών. Ίσως γιατί κατάλαβαν ότι πρόκειται για τον φύλακα τους που τους προστατεύει από τους λαθροκυνηγούς; Ίσως γιατί απλά τα αγαπάει με καθαρή καρδιά και απλά το νιώθουν;

Θέλουν τόσο πολύ να είναι μαζί του, που παρά το ότι τα λιοντάρια (όπως και οι γατούλες) σιχαίνονται το νερό, αυτά ζηλεύουν και κολυμπάνε μαζί του!






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Αρχάγγελος Μιχαήλ

Αρχάγγελος Μιχαήλ